1984 registrerade jag mitt kennelnamn "Tournais".

1985 föddes min första kull och då var det med rasen Groenendael. Jag både ställde ut, tränade och tävlade bruks och lydnad med dem.

1994 började jag med Chinese Crested Dog. Den första kullen "kineser" föddes 1996. Jag är helt "såld" på denna underbara, unika ras. Har uppfödning i hemmiljö och lägger tonvikten på sundhet, friskhet med bra bett och psyke som är ett krav för mig. 2003 började vi undersöka alla egna avelsdjur för Perthes, Patella och PRA, då dessa tre sjukdomar har blivit ett problem för rasen både här och utomlands. Perthes är också en sjukdom som är mycket, mycket smärtsam för individen.

Vi är mycket noga med vårt avels material och väljer bara de friskaste samt vinstrikaste linjerna i världen. Vidare importerar jag ofta mycket intressanta hundar för både avel och utställning och är lika noga med dem att de undersöks för patella, perthes samt PRA. Samt att de har bra bett och strävar efter fulltandat bett.

Naturligtvis är en valp från mig mycket orädd öppen då de lever med mig i min familj tillsammans med hundar och människor och som sagt absolut inte i bur eller hundrum eller dylikt..

Jag exporterar också en del till uppfödare som har samma värderingar om hund (alltså ej burhållning osv.) både till USA och andra länder, där de också har ställts ut och blivit mycket vinstrika, se under Champion & CERT.

Valparna levereras registrerade i SKK, avmaskade, veterinär besiktigade, vaccinerade, chipmärkta, samt mycket socialiserade så att flytten skall gå så bra som möjligt och för att ni ska få en hund med mycket bra temperament och väl förberedd på livet. Sedan ingår kurs i hudvård, pälsvård och utställnings info/träning för de som vill och behöver det.

Är ni intresserade av en valp så måste ni ringa. Jag säljer inga hundar via internet.
Inga hundar säljs på avbetalning och jag vill även ha (om möjligt) rekommendationer.

Mina valpar säljs först och främst som familjemedlemmar och sällskaps hundar.

Jag har godkänt uppfödarprov enligt CCC (Chinese Crested Club, Sverige).

Även godkänd uppfödar utbildning hos skk.

 

 

Det här är jag med mina hundar i min trädgård.

  

 


 

Maria Mc Dermit
Solgårdsvägen 17
714 32 Kopparberg
Sweden

0580-121 16

 


 

Trollmyrens Bianca "Milo"

2 st Cert

Uppfödare: Carina Fergeus

Tournais Shanti Shakti "Saga"