I

 
 

Nyheter 2015

 

 

Söndagens kennelträff 24/8, är flyttad till ett ridhus ( Narvgården ) vid regn , det är gångavstånd till det ridhuset från mig! ta med stolar, fika, filt t vovve osv, varmt välkomna alla.

Vi träffas vid laxtjärn kl 11.00 och ser hur vädret blir och vid regn så åker vi till Narvgården tillsammans.

 

Nu har Suminka's Nellie No Knickers blivit ögonlyst igen! För 6 månader sedan fick hon en diagnos glaskropps framfall, vilket jag inte trodde på för en sekund då hon är cleared by default för PLL och det vanligaste är att glaskropps framfall är början till PLL! Som sagt så ögonlystes hon

igen den 4:e Februari 2013 och denna gång åkte hon till Nils på Strömsholm som räknas som den veterinär som är just proffs på chinese crested ögon! Denna gång så fick hon

då alltså U.A och helt fel fria ögon, inte ens en fläck eller prick! Så den andra

veterinären 6 månader sedan hade helt fel och såg något som inte ens fanns i ögat!

För hade hon haft någon diagnos så kan den alltså inte försvinna utan om det blivit sämre eller större räknar man med att det är en ärftlig defekt! Men kan alltså aldrig gå bort helt eller försvinna! Vi är nu mycket glada och kommer från nu alltid bara ögonlysa på strömsholm!

 

Idag 20:e Aug 2012 var jag till strömsholm och ögonlyste Dante och Wikkie och de va U.A.Sen till den STORA nyheten är att vi var med på tv inspelning för tv3, det är ett program som börjar sända 3:e Sept 2012 som heter Djurakuten det kommer sändas 4 gånger i veckan nu under hösten. Mot slutet av serien så är de faktist ett avsnit med ccd, då jag ögonlyser, jag pratar om rasen, jag pratar om avel, jag pratar om utställningsmeriter osv. Jag hoppas att de gjorde rasen bra pr och även min kennel bra pr men man vet ju aldrig hur de i slutändan "klipper" ihop programmet. Försökte i alla fall göra bra reklam för rasen. En sak som jag inte visste var hur hårt dessa människor bakom varje tv program jobbar. Efter 6 timmar är jag helt slut.

Så glöm inte Djurakuten tv 3 börjar sända 3:e sept 2012. MYCKET NÖJE.

 

Vi har fått en ny International IABC Champion AMCH Tournais Burning Midnight Oil "Levi". GRATTIS!


Hi,

Vi har fått en ny rysk champion RUSJCH RUSCH TUCH Tournais Christmas Gift "Brandon".

20120922 fick också Brandon sin turkiska champion titel! GRATTIS!


ria!

11/8-12 tournais träff med lite om hud och päls vård även lite om utst handling.
Så träffade jag Karin, Sölve, Mona, Annelie, Annelie, Malin, Josefin, Lava och femtontal kineseroch hade sååååå trevligt

så jag önskar att vi kunde träffas så varje månad. Sen fikade vi och hade hund grejs bytes dag samt lite hund grejs försäljning .
Det var då roligt att träffa er och se alla välskötta kineser och så välmående de är.

Sånt värmer en uppfödares hjärta! Hoppas vi kan göra om det snart -M

 

 


 

Juli 2011 började jag träna Wikkie i lydnad. Med sikte på lydnadsprovs diplom innan årskifte. Och sedan bli Europas första kines som är lydnads champion.

I alla fall Skandinaviens första. Och är helt förundrad och lycklig över lilla Wikkies intelligens och motor. Hon avverkar moment efter moment. Ibland flera moment i veckan. Med denna fart lär vi redan nästa månad bli klara att tävla i lydnadsklass 1. Jag har tävlat och tränat många brukshundar i mitt liv och är så imponerad av Wikkie för hon är absolut i topp skiktet. Beslutade att träna lydnad med Wikkie då hon efter sin första kull inte kom i utställnings form mera. Hon skulle bara behövt 1 cert till i Sverige för att bli svensk utställnings champion. Jag tror hon kan gå hur långt som helst och jag kommer gladeligen följa henne. Och vi kommer att försöka gå så långt det går. Detta är verkligen något som passar en kines m sina snabba rörelser och där tanke och handling ibland är ett. Maria

 

Vill bara passa på att tacka alla som gör det möjligt för mig att utöva min hobby som faktist är en viktig del i mitt liv. Utan er skulle jag inte kunna göra det. och det går superbra för oss tack vare er. Ska nämna några här, Stefan min son som alltid är hundvakt och lagar alla trasiga saker som burar osv. Inger och Åke i USA som släpar klipp och rak maskiner osv till mig från USA. Mona och Sölve som syr utställnings koppel och massa annat samt fotar mina vovvar så min hemsida blir uppdaterad. Samt alla ring side som hjälper mig ofta i final ringarna att visa mina vovvar. Samt mina underbara valpköpare som åker runt och meriterar sina tournais skatter.

Leg. Vet. Cecilia Gestsson - Tack snälla Cecilia för att du alltid finns där och hjälper mig med din mycket stora kompetens och skicklighet. Tack för att du alltid tar dig tid med de små så de får bra erfarenheter av veterinärer. Tack för allt stöd och uppmuntran i svåra situationer och vid svåra beslut. Tack för att du finns tillhands dygnet runt. TACK ALLA FRÅN MITT HJÄRTA.

 

Äntligen har denna super snygga tik kommit till oss CANCH Suminka's Nellie No Knickers "Maggie". Vi är helt övertygade om att hon kommer gå långt i utställnings ringarna. Tack snälla Stephanie och Grace för att jag fick erbjudandet att få henne. Ni kommer inte ångra er.

 

2011 vart året då Tournais Kennel började föda upp enbart cleared by default valpar gällande BÅDE PRA/PRCD och PLL, detta är ett steg i riktning mot ännu sundare och friskare hundar. Självklart kommer jag även att forsätta ögonlysa varje år samt patella undersöka samtliga avelsdjur som jag gjort hitils.

 

Utställnings säsongen 2010 kunde nästan inte börja bättre.. Den 17 April 2010 i Forshaga dom Jan Sonne Schmitt, Wikkie, Tournais Wicked Witch From The West fick CERT, BIR! och bästa unghund med knivskarpkonkurrens.

 

I Juli 2010 kommer vår senaste import från Kanada in och han heter

CANCH Tilea N Sunberry's Zazu. Det är en underbar hane som kommer visas runt i ringarna från sommaren 2010. Vidare har han Tournais blod i sig då hans pappa kallas för Java och är helbror till Tournais Shanti Shakti.

 

 

Underbara Chinese Crested gose djur som är gjorda av: Rumyantseva Evgeniya, kennel RUGEN MIKO

 

 

28:e JULI 2008 så är Tournais Wicked Witch From The West "Wikkie" nummer 12 på tiklistan och därmed då vinstrikaste junior tik. Samt så är min kennel "TOURNAIS" vinstrikaste kennel,  på 10:e plats i år, 2009. Men mkt kan hända, och vi kämpar på. Tack alla ni GULLIGA människor som alltid stöttat och grattat mig i RINGARNA när min "lilla svarta" sprungit in sina vinster. DET uppskattas enormt. Stort Tack till alla ni andra som ställer ut era Tournais skönheter, skulle inte klara det utan mina kära valp köpare. Tack Tack Tack är så tacksam.